Header image ASU
Neutron Stars and Neutrinos
April 12-13, 2010
 
  
 
 
 
 

 
 
Program (pdf)

April 12, 2010 (Monday)
Room: ERC490 (ENGRC - Engineering Research Center)

1:30 p.m. (5 min) -- Opening address

1:35 p.m. (45 min)
D. Psaltis, What do we learn about strong-field gravity from neutron stars

2:20 p.m. (45 min)
T. Guver, Measuring the distances, masses and radii of neutron stars in X-ray binaries

3:05 p.m. (25 min) -- Coffee Break

3:30 p.m. (45 min)
G. Fuller, Neutrino flavor transformation: hot neutron stars to the early universe

4:15 p.m. (45 min)
F. Weber, Impact of strange quark matter nuggets on pycnonuclear reaction rates in the crusts of neutron stars

5:00 p.m. (15 min) -- Break

5:15 p.m. (45 min)
Round table discussion
(facilitator: D. Psaltis)

7:00 pm: dinner at Monti's La Casa Vieja

April 13, 2010 (Tuesday)
Room: ERC490 (ENGRC - Engineering Research Center)

1:30 p.m. (45 min)
M. Alford, High amplitude bulk viscosity of dense matter

2:15 p.m. (45 min)
P. Jaikumar, Neutrino cooling and spin-down of rapidly rotating neutron stars

3:00 p.m. (30 min) -- Coffee Break

3:30 p.m. (45 min)
G. Rupak, Kaon condensed color flavored locked phase and r-mode oscillations in compact objects

4:15 p.m. (45 min)
A. Mukherjee, Equation of state and pion condensation in dense matter

5:00 p.m. (15 min) -- Break

5:15 p.m. (45 min)
Round table discussion
(facilitator: M. Alford)

6:00 p.m. -- Closing remarks

 

 
Fast links